Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsallad med primörer & nakenhavre


Nakenhavre innehåller mer näring och energi än vanlig havre. Den har högkvalitativt protein och är rik på nyttiga fettsyror och vattenlösliga fibrer vilket stabiliserar blodsockret. Nakenhavre innehåller inga glutenbildande proteiner, har fyllig smak och ger lång mättnadskänsla.

Kycklingsallad med primörer & nakenhavre

Kycklingsallad med primörer & nakenhavre

Kycklingsallad med primörer & nakenhavre

WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 600 gkycklingfilé
  • 4 dlnakenhavre- kokt

Primörsallad:

  • 4rödbetor
  • 1 buntsparris
  • 1 knippasalladslök
  • 8späda morötter
  • 1 knipparädisor
  • 150 gsallad- blandad,till exempel baby-spenat, rucola, romansallad
  • skal- rivet och lite saft av 1 citron
  • olivolja
  • 100 gblåmögelost

Toppa med:

  • parmesan- fröströssel, riven & färska örter

Fröströssel

  • 1 dlpumpakärnor
  • 1 dlsolroskärnor
  • 1 dlhasselnötskärnor
  • 0,5 tsksvartpeppar- grovt malen
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Strö över oregano och timjan och bryn dem runt om i smör och olivolja. Lägg filéerna i en ugnsform och låt steka klart i ugnen i cirka 15 minuter.

  3. Koka nakenhavre. Tvätta och koka rödbetorna. Ställ åt sidan.

  4. Fräs sparris, salladslök och morötter i olivolja i en stekpanna och dela rädisor i halvor. Skala och skär rödbetorna i mindre bitar. Skär kycklingfiléerna i bitar.

  5. Lägg ett stort fat eller fördela på tallrikar. Blanda ner blåmögelost i stora bitar och strö över flingsalt och svartpeppar.

  6. Ringla över olivolja, riv över citronskal och pressa över lite citronsaft. Strö över lite fröströssel, riv över lite parmesan och toppa med färska örter.

  7. Fröströssel: Rosta pumpakärnor, solroskärnor och hasselnötskärnor var för sig i en het stekpanna. Hacka hasselnötskärnorna fint och blanda med frön och kryddor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök