Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kokt kycklingfilé med en krämig dressing och solmogen frukt är en perfekt måltid under sommaren. Rostad färskpotatis med dill är gott till. Dill är en fantastisk krydda som vi ofta använder till kokt potatis. I ugn blir den lite annorlunda, men är fortfarande en lika god smaksättare till potatisen.
Börja med majonnäsen: Mixa alla ingredienser utom olja och peppar med en stavmixer. Tillsätt oljan droppvis under mixningens gång. Smaka av med peppar och låt smakerna mogna i kylen.
Salladen: Putsa kycklingen och sjud i fonden under lock, cirka 5 minuter. Låt kallna i fonden.
Lägg salladen på ett stort fat. Skär kycklingen i mindre bitar och fördela den över salladen. Krydda med salt och peppar.
Fördela majonnäsen över kycklingen, lägg på frukten och strö över nötterna.
Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen ren. Blanda potatis, olja och dill på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, cirka 25 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Krydda med salt.
Recept från Mitt kök