Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingfilé under ett krämigt täcke med melon och fikon är en härlig kycklingsallad.
Börja med majonnäsen: Mixa alla ingredienser utom olja och peppar med en stavmixer. Fortsätt att mixa under tiden som du häller i oljan i en tunn stråle. Smaka av med peppar och låt smakerna mogna cirka 1 timme.
Putsa kycklingen. Sjud den i fonden under lock, cirka 5 minuter. Ta upp och låt kallna.
Rosta nötterna i en torr och het panna.
Fördela salladen på ett stort fat.
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg den på salladen. Krydda med salt och peppar.
Skär melonen och fikonen i klyftor.
Fördela majonnäsen över kycklingen, lägg på frukten och strö på nötterna.
Recept från Mitt kök