Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsallad med frukt och örtmajonnäs

Kycklingfilé under ett krämigt täcke med melon och fikon är en härlig kycklingsallad.

Kycklingsallad med frukt och örtmajonnäsKycklingsallad med frukt och örtmajonnäsKycklingsallad med frukt och örtmajonnäs
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gkycklinglårfilé
  • 5 dlvatten
  • 1 mskkycklingfond
  • 3 mskpinjenötter
  • 1 stbladsallad- i kruka
  • 0,5 stmelon- liten t ex cantaloup eller ogen
  • 3 stfikon- färska

Örtmajonnäs

  • 3 stäggulor
  • 1 mskcitronsaft- pressad
  • 1 mskdijonsenap
  • 2 stvitlöksklyftor- hackad
  • 2 stsardellfiléer
  • 2 mskörter- av vardera, mynta, basilika, persilja
  • 1,5 dlolivolja
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Börja med majonnäsen: Mixa alla ingredienser utom olja och peppar med en stavmixer. Fortsätt att mixa under tiden som du häller i oljan i en tunn stråle. Smaka av med peppar och låt smakerna mogna cirka 1 timme.

  2. Putsa kycklingen. Sjud den i fonden under lock, cirka 5 minuter. Ta upp och låt kallna.

  3. Rosta nötterna i en torr och het panna.

  4. Fördela salladen på ett stort fat.

  5. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg den på salladen. Krydda med salt och peppar.

  6. Skär melonen och fikonen i klyftor.

  7. Fördela majonnäsen över kycklingen, lägg på frukten och strö på nötterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök