Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsallad med currydressing

Kycklingsallad med currydressing och strössel. Gör gärna dubbel sats av strösslet, så har du till fler måltider. Förvara det helst i burk med tättslutande lock.

Kycklingsallad med currydressingKycklingsallad med currydressingKycklingsallad med currydressing
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (ca 600 g)
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1romansallad
  • 2nektariner
  • 1gurka

Dressing

  • 1 mskcurry
  • 1 mskhonung
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 3 mskrapsolja
  • 2 krmsalt

Strössel

  • 2 msksesamfrön
  • 2 mskpumpafrön
  • 2 mskrussin
  • 0,5 tskflingsalt

Gör så här

  1. Stek kycklingfiléerna i olja ca 8 min på varje sida, tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar och låt kallna.

  2. Riv salladen i mindre bitar. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Skala, halvera och gröp ut kärnorna ur gurkan. Skär den i halvmånar.

  3. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  4. Strössel: Rosta sesam- och pumpafrön i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Bland fröna med russin och flingsalt.

  5. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda den med sallad, nektariner och gurka. Häll över dressingen och servera salladen med strösslet.

Vad tyckte du om receptet?