Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsallad med citrus & grönkål

Så här års byter vi så klart ut isbergssalladen mot vinterns favoritgrönsak, grönkålen. Och eftersom kyckling och frukt alltid är lika gott tillsammans är den här matiga och saftiga salladen fullproppad med citrusfrukter, men också sharonfrukt och dadlar.

Kycklingsallad med citrus & grönkål
Kycklingsallad med citrus & grönkål
Kycklingsallad med citrus & grönkål
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gkycklinglårfilé
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Sallad

  • 34clementiner
  • 2blodgrape
  • 3 mskcitronsaft
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskagavesirap
  • 1 litenrödlök
  • 3 dlpurjolök- strimlad
  • 75 gvalnötter
  • 2 tskkumminfrön- hela
  • flingsalt
  • 150 ggrönkål- med stjälk, ca
  • 1sharonfrukt
  • 8dadlar- färska
  • peppar- nymald
  • 150 gädelost

Gör så här

  1. Stek kycklingen i smör. Krydda med salt och peppar. Håll varm under folie och skiva vid servering.

  2. Skala clementiner och blodgrape med kniv så att de vita hinnorna försvinner. Skiva clementinerna tvärsöver. Skär ut hinnfria klyftor ur grapen. Ta vara på 3 msk av citrus- saften.

  3. Blanda citrussaft, olivolja och agavesirap.

  4. Skala och skiva rödlöken. Vänd ner båda löksorterna i dressingen. Låt marinera i cirka 20 minuter. Rör om någon gång under tiden.

  5. Rosta nötterna i en torr panna. Tillsätt kummin mot slutet. Krydda med flingsalt.

  6. Repa grönkålen från stjälkarna. Skär sharonfrukten i klyftor. Strimla dadlarna.

  7. Blanda grönkål och lök med dressing i en stor bunke eller form. Krama kålen med händerna så att den mjuknar något.

  8. Vänd ner skivad kyckling, citrus, sharonfrukt och dadlar i grönkålen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen.

  9. Strö över smulad ost och kryddstekta nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök