Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Så här års byter vi så klart ut isbergssalladen mot vinterns favoritgrönsak, grönkålen. Och eftersom kyckling och frukt alltid är lika gott tillsammans är den här matiga och saftiga salladen fullproppad med citrusfrukter, men också sharonfrukt och dadlar.
Stek kycklingen i smör. Krydda med salt och peppar. Håll varm under folie och skiva vid servering.
Skala clementiner och blodgrape med kniv så att de vita hinnorna försvinner. Skiva clementinerna tvärsöver. Skär ut hinnfria klyftor ur grapen. Ta vara på 3 msk av citrus- saften.
Blanda citrussaft, olivolja och agavesirap.
Skala och skiva rödlöken. Vänd ner båda löksorterna i dressingen. Låt marinera i cirka 20 minuter. Rör om någon gång under tiden.
Rosta nötterna i en torr panna. Tillsätt kummin mot slutet. Krydda med flingsalt.
Repa grönkålen från stjälkarna. Skär sharonfrukten i klyftor. Strimla dadlarna.
Blanda grönkål och lök med dressing i en stor bunke eller form. Krama kålen med händerna så att den mjuknar något.
Vänd ner skivad kyckling, citrus, sharonfrukt och dadlar i grönkålen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen.
Strö över smulad ost och kryddstekta nötter.
Recept från Mitt kök