Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsallad med bluecheesedressing och pekannötter

Kycklingsallad med stekt kyckling och dressing med blåmögelost på amerikanskt vis.  

Kycklingsallad med bluecheesedressing och pekannötter
Kycklingsallad med bluecheesedressing och pekannötter
Kycklingsallad med bluecheesedressing och pekannötter
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 2kycklingfiléer- (à 150 g)
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 8tomater- marinerade, soltorkade
  • 1päron
  • 1paprika- orange
  • 80 gsalladsskott- blandade
  • 1 dlpekannötter

Bluecheesedressing

  • 2 dlgräddfil
  • 100 gblåmögelost
  • 0,5 tskcitron- pressad
  • 1 tskcitronskal- finrivet
  • 1 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Dressing: Mixa samman blåmögelost och gräddfil. Tillsätt citronsaft och citronskal. Krydda med salt och peppar.

  2. Stek kycklingfiléerna i smör ca 6 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Låt kycklingen vila ca 5 min. Skär den i skivor.

  3. Skär varje tomat i tre delar. Kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg upp salladsskotten på tallrikar. Lägg på kyckling, soltorkade tomater, päron, paprika och pekannötter. Ringla över dressingen och servera.

Vad tyckte du om receptet?