Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsallad med belugalinser  

Kycklingsallad med belugalinser passar bra i matlådan.  Av en halv kyckling får man två fina matlådor. Belugalinser och knapriga mandlar är inte bara gott, det ger dessutom bra mättnad. Dressing i en liten flaska för sig gör att salladerna kan stå upp till två dagar i kyl.

Kycklingsallad med belugalinser  Kycklingsallad med belugalinser  Kycklingsallad med belugalinser  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,5 dlbelugalinser
  • 0,5kyckling- grillad
  • 3 dlvatten
  • 0,5 tärninghönsbuljong- eller grönsaksbuljongtärning
  • 1avokado
  • 65 gsalladsmix- krispig med strimlade rödbetor (Ica)
  • 0,5 dlmandlar- rostade

Dijonvinägrett

  • 3 mskolivolja
  • 1,5 mskrödvinsvinäger
  • 1 tskdijonsenap

Gör så här

  1. Skölj linserna. Koka upp vattnet med buljongtärning. Lägg linserna i buljongen och sjud under lock ca 15 min. Låt svalna.

  2. Rensa kycklingen från skinn och ben. Skär köttet i bitar. Kärna ur och skär avokadon i bitar. Varva linserna med kycklingkött, avokado och sallad i matlådorna. Strö mandlarna överst.

  3. Vinägrett: Skaka samman alla ingredienser i burk eller flaska och ta med den separat.

Vad tyckte du om receptet?