Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Het kycklingsallad guacabean med friska smaker

Bondens egna recept - detta recept är framtaget tillsammans med vår odlare av kidneybönor, Per Olsson från Alvlösa gård på Öland. En läcker kycklingsallad med lite hetta. Friska smaker inspirerade av Mexiko.

Het kycklingsallad guacabean med friska smakerHet kycklingsallad guacabean med friska smakerHet kycklingsallad guacabean med friska smaker

Ingredienser

  • 2 dlkidneybönor- GoGreen Svenskodlade
  • 4kycklinglår- grillade
  • 2avokado
  • 0,5rödlök
  • 0,5röd chili
  • 0,5citron- pressad
  • 1 dlgorgonzolaost
  • 100 gbabyspenat
  • 0,5 dlkoriander- hackad
  • 1 näverucola
  • 2 mskolja
  • 1 mskcitronskal- rivet
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj bönorna och blöttlägg dem i ca 10 timmar, häll av vattnet.

  2. Koka bönorna i vatten i ca 60-90 minuter eller tills de blir mjuka.

  3. Tranchera kycklinglåren och lägg ner köttet i en bunke. Kärna ur avokadon och gröp ur småbitar i bunken. Tillsätt de kokta kidneybönorna. Finhacka chili och koriander samt skiva löken och tillsätt i bunken. Tillsätt citronskal, citronsaft, olja och rör om. Smula ner gorgonzola och blanda i babyspenat och ruccola.

  4. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd!

Vad tyckte du om receptet?