Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera kycklingsalladen med libanesiskt tunnbröd. Brödet är stenugnsbakat av vetemjöl, vatten, socker, salt och jäst. Det finns ofta att köpa i asiatiska butiker. Extra snabbt går det att fixa salladen om du använder grillad kyckling. Portlak är en ettårig växt som används som spenat.
Skär alla grönsaker och örter i bitar. Skala och skiva vitlöken. Kärna eventuellt ur paprikan och skär den i bitar. Blanda allt i ett stor skål. Krydda med salt och häll över olja och citronsaft. Blanda väl.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda med salt och peppar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna, 5–6 min tills de är genomstekta.
Lägg upp kycklingen på ett fat tillsammans med salladen. Servera med libanesiskt tunnbröd och citronskivor.