Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingrulle med pistou och fetaost

Värm gärna kycklingrullarna lite snabbt på grillen före servering.

Kycklingrulle med pistou och fetaost
Kycklingrulle med pistou och fetaost
Kycklingrulle med pistou och fetaost
Kycklingrulle med pistou och fetaost Foto: Charlie Drevstam

Kycklingrulle med pistou och fetaost

  • 300 gkycklinglårfilé
  • 1 mskolivolja
  • 1,5 tskbasilika
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 8körsbärstomater
  • 75 gfetaost
  • 4romansalladsblad
  • 4tortillabröd

Pistou

  • 1 krukabasilika
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 3 mskolivolja
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklinglårfilén i mindre bitar. Stek kycklingen i olja tills den är genomstekt, ca 5 min. Krydda med basilika, salt och peppar.

  2. Pistou: Mixa basilika, skalad vitlök, olja och salt med mixerstav.

  3. Skär körsbärtomaterna i fjärdedelar. Smula fetaosten i mindre bitar.

  4. Fördela sallad, kyckling, tomat, fetaost och pistou på tortillabröden. Vik in kanterna och rulla ihop bröden till rullar. Rulla in rullarna i smörgåspapper eller aluminiumfolie. Skär dem mitt itu på snedden.

  5. Lägg rullarna i en matburk och packa ner i picknickväskan.

Vad tyckte du om receptet?