Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingröra (Tarator dajaj)

Tarator dajaj

Röran är mild och har en lätt smak av sesampasta. Går utmärkt att förbereda dagen innan.

Kycklingröra (Tarator dajaj)Kycklingröra (Tarator dajaj)Kycklingröra (Tarator dajaj)

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé

Kokning

  • 1 lvatten
  • 1kanelstång
  • 1lagerblad
  • 5kryddpepparkorn
  • 1gul lök- liten och klyftad
  • 1 tsksalt

Röran

  • 1 dlsesampasta- tahini
  • 1 dlgrekisk yoghurt- 10 %
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 0,5 dlsaltgurka- hackad
  • 1 mskbladpersilja- finhackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Garnering

  • bladpersilja

Gör så här

  1. Koka upp vatten, kanel, lagerblad, kryddpeppar, lök och salt i en kastrull. Lägg i kycklingfiléerna i lagen och koka under lock ca 10 min till en innertemperatur på 70°. Lyft upp och låt kallna.

  2. Skär kycklingfiléerna i små bitar. Blanda dem sesampasta, yoghurt, vitlök, saltgurka och persilja. Smaka av med salt och peppar.

     

  3.  - Hit går bra att förbereda -

  4. Garnera med persilja.

Vad tyckte du om receptet?