Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingröra med broccoli och potatisbullar

Förväll eventuellt broccolin i lätt­saltat vatten om du vill ha den lite mjukare i konsistensen.

Kycklingröra med broccoli och potatisbullar
Kycklingröra med broccoli och potatisbullar
Kycklingröra med broccoli och potatisbullar
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 4kycklingklubbor- från dagen före
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 mskskånsk senap
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Broccoli

  • 400 gbroccoli
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 knippabladpersilja

Potatisbullar

  • 500 gpotatis- kokt
  • 2 mskvetemjöl
  • 2ägg
  • 1citron
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlströbröd
  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Blanda det med crème fraiche och senap. Krydda med salt och peppar.

  2. Broccoli: Ansa och bryt broccolin i buketter, skiva stjälken tunt. Blanda med olja och salt. Repa bladen från persiljan och blanda med broccolin.

  3. Potatisbullar: Mosa potatisen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda potatisen med citronskal, mjöl och ägg. Krydda med salt.

  4. Gör platta biffar av smeten och vänd dem i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

  5. Servera potatisbullarna med kycklingröra och broccoli.

Vad tyckte du om receptet?