Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingquesadillas med vitkålssallad

Recept på quesadillas med kyckling och vitkålssallad. Härligt att få äta med händerna! Om man vill...

Kycklingquesadillas med vitkålssallad
Kycklingquesadillas med vitkålssallad
Kycklingquesadillas med vitkålssallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1grillad kyckling
  • 1vitlöksklyfta
  • 4 dlost (17%)- riven
  • 1 dlchunky salsa
  • 1 förptortillabröd- (340 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Sallad

  • 400 gvitkål
  • 1 dlchunky salsa
  • 1 mskrapsolja
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • chunky salsa
  • sallad- blandad

Gör så här

  1. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Om det finns spad i påsen eller asken från kycklingen så spara det. Skär kycklingköttet i små bitar.

  2. Skala och pressa vitlöken och blanda med kyckling, salsa, ost och eventuellt kycklingspad. Krydda med salt och peppar. Fördela röran på tortillabröden och vik över ena halvan.

  3. Sallad: Ansa och finstrimla kålen. Blanda kålen med salsa, olja och salt.

  4. Stek tortillabröden i en torr stekpanna ca 3 min på varje sida. Skär dem mitt itu.

  5. Servera tortillabröden med sallad och resten av salsan.

Vad tyckte du om receptet?