Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingpytt

Recept på kycklingpytt. God och fräsch blir pytten med fänkål, citronoliver och tomater.

Kycklingpytt
Kycklingpytt
Kycklingpytt

Ingredienser

  • 4potatisar- (450 g)
  • 0,5fänkål- (100 g)
  • 1lök- liten, gul
  • 2tomater
  • 2kycklingfiléer- (à 125 g)
  • 0,5 tsksalt- + 1/2 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 tskolivolja
  • 1 dlcitronoliver- (Fontana)
  • 2 mskoregano- finhackad, färsk

Tillbehör

  • 80 gsallad- blandad

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Ansa och skär fänkålen i små bitar. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär tomaterna i tärningar.

  2. Skär kycklingen i cm-stora bitar. Salta och peppra kycklingen. Stek den i olivolja i stekpannan under omrörning ca 2 minuter. Ta upp den och stek sedan potatis och lök i olivolja under omrörning tills potatisen är mjuk, ca 10 minuter.

  3. Tillsätt fänkål och tomater. Salta. Låt det steka ca 2 minuter. Blanda ner kyckling, oliver och oregano. Låt allt bli varmt. Ca 420 kcal, varav ca 12 fett, 43 g kolhydrater, 36 g protein.

Vad tyckte du om receptet?