Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingpytt med rotfrukter och rostade linfrön

Rostade linfrön ger ett extra crunch till rätten. 

Sophie Berlin
Kycklingpytt  med rotfrukter och rostade linfrön
Kycklingpytt  med rotfrukter och rostade linfrön
Kycklingpytt  med rotfrukter och rostade linfrön
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 8kycklinglårfiléer
  • 1 msksmör
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 4morötter- (ca 300 g)
  • 3palsternackor- (ca 200 g)
  • 1lök- gul
  • 0,5 dllinfrön
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 påserucola- (80 g)

Pepparrotskräm

  • 2 mskpepparrot- riven
  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 1 mskrapsolja- kallpressad
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär bort eventuellt fett från kycklingen, skär i fyrkanter, ca 2 x 2 cm.

  2. Strimla baconet. Skala och skiva rotfrukterna, skala och klyfta löken.

  3. Rosta linfröna i torr stekpanna. Häll upp och ställ åt sidan.

  4. Blanda alla ingredienser till pepparrotskrämen, smaka av med salt och peppar.

  5. Stek baconet, lägg i rotfrukterna och stek dem tills de mjuknat men ändå har lite kärna kvar. Lägg i löken precis mot slutet. Ställ åt sidan.

  6. Stek kycklingbitarna i smör runt om, ca 2 min. Tillsätt rotfrukterna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

  7. Blanda rucola i pytten precis före servering, servera med pepparrotskrämen.

Vad tyckte du om receptet?