Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingpoppers med sojadipp

Recept på kycklingpoppers med sojadipp. Här behövs inga redskap att ta med – och även pinnen äts upp.

Kycklingpoppers med sojadipp
Kycklingpoppers med sojadipp
Kycklingpoppers med sojadipp
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kgkycklingfärs
  • 4salladslökar
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskingefära- riven
  • 3 mskrapsolja- + 3 msk
  • 1 tsksalt
  • 1 krmchilipulver
  • 0,5 dlpaprikapuré- eller mixad inlagd paprika
  • 1,5 mskkycklingfond- konc
  • 1 tsksambal oelek

Sojadipp

  • 1 dlsoja- ljus
  • 0,5 dlrapsolja
  • 0,5 dlsweet chilisås
  • 1 tsksambal oelek

Tillbehör

  • grissinipinnar

Gör så här

  1. Sojadipp: Blanda soja, olja, sweet chili och sambal oelek.

  2. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.

  3. Fräs lök, chili, vitlök och ingefära i 3 msk olja 2–3 min. Låt svalna.

  4. Blanda kycklingfärsen med salt, chilipulver, paprikapuré, fond och sambal oelek. Blanda i lökfräset.

  5. Forma runda bollar av färsen med blöta händer.

  6. Stek bollarna i omgångar i 3 msk olja i en stekpanna tills de är genomstekta, ca 12 min. Sätt en bit grissinipinne i varje boll vid servering och servera med sojadipp.

Vad tyckte du om receptet?