Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kycklingpoppers med sojadipp. Här behövs inga redskap att ta med – och även pinnen äts upp.
Sojadipp: Blanda soja, olja, sweet chili och sambal oelek.
Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs lök, chili, vitlök och ingefära i 3 msk olja 2–3 min. Låt svalna.
Blanda kycklingfärsen med salt, chilipulver, paprikapuré, fond och sambal oelek. Blanda i lökfräset.
Forma runda bollar av färsen med blöta händer.
Stek bollarna i omgångar i 3 msk olja i en stekpanna tills de är genomstekta, ca 12 min. Sätt en bit grissinipinne i varje boll vid servering och servera med sojadipp.