Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Penne med kyckling och kapris – recept på god pastarätt

Med riven ost och en skvätt av pastans kokvatten behöver man varken grädde eller crème fraiche för att fixa en pastasås. Kapris, chili, tomat och vitlök står för Medelhavssmaken. Det gör även Pecorinon, den italienska hårdosten av får, som påminner om parmesan men har en något starkare smak. En riktig pastafavorit!

Penne med kyckling och kapris – recept på god pastarättPenne med kyckling och kapris – recept på god pastarättPenne med kyckling och kapris – recept på god pastarätt
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gkycklinglårfilé
  • 3vitlöksklyftor
  • 250 gcocktailtomater
  • 3 mskolivolja
  • 2 krmchiliflakes
  • 0,75 dlvin- vitt
  • 2 dlpersilja- hackad
  • 1 krukabasilika- hackad
  • 2 dlcocktailkapris
  • salt
  • 400 gpenne
  • 3 dlpecorino- riven

Gör så här

  1. Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka vitlöken. Dela tomaterna.

  2. Stek kycklingen i olivolja. Låt vitlök och chili fräsa med mot slutet. Tillsätt tomater och vin. Koka ihop ett par minuter. Blanda i örter och kapris. Krydda med salt.

  3. Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet men spar 1 dl.

  4. Vänd ner pasta, kokvatten och ost i pannan. Blanda noga om. Låt dra någon minut under lock.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Läs mer:

Recept på klassisk lasagne

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker