Recept från Mitt kök
Läs mer:
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med riven ost och en skvätt av pastans kokvatten behöver man varken grädde eller crème fraiche för att fixa en pastasås. Kapris, chili, tomat och vitlök står för Medelhavssmaken. Det gör även Pecorinon, den italienska hårdosten av får, som påminner om parmesan men har en något starkare smak. En riktig pastafavorit!
Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka vitlöken. Dela tomaterna.
Stek kycklingen i olivolja. Låt vitlök och chili fräsa med mot slutet. Tillsätt tomater och vin. Koka ihop ett par minuter. Blanda i örter och kapris. Krydda med salt.
Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet men spar 1 dl.
Vänd ner pasta, kokvatten och ost i pannan. Blanda noga om. Låt dra någon minut under lock.
Recept från Mitt kök
Läs mer:
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker