Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingpaté

Recept på kycklingpaté. Tillsätt gärna lite sherry i färsen.

Kycklingpaté
Kycklingpaté
Kycklingpaté
Recept på kycklingpaté. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 750 gkycklingfilé
  • 0,5 msksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2ägg
  • 3 dlvispgrädde
  • 1,5 krukabasilika

Garnering

  • 12cornichons
  • 1 dloliver- svarta, urkärnade
  • 1 dlcocktailkapris
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskcitronskal- rivet
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 0,5 krukabasilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare. Tillsätt salt och peppar. Mixa kycklingen slät. Tillsätt äggen, ett i taget. Späd med grädde medan maskinen arbetar. Lägg hälften av smeten i en smord avlång form, 1 1/2 liter.

  2. Repa basilikabladen, lägg dem i matberedaren. Mixa med resten av färsen till en grön smet.

  3. Klicka ut den gröna smeten i formen och jämna till ytan. Slå formen i köksbänken några gånger så att färsen packas och det inte bildas några luftbubblor.

  4. Grädda patén mitt i ugnen ca 1 timme. Låt svalna innan den ställs i kylen och får kallna.

  5. Garnering: Skiva cornichons på längden. Halvera oliver och kapris. Blanda cornichons, oliver och kapris med olja och citronskal. Krydda med salt och peppar.

  6. Stjälp upp patén. Skär den i skivor och lägg upp på fat. Toppa med cornichonsblandningen. Garnera med basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?