Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingpannbiff från Ryssland

Gör saftiga biffar på kycklingfärs panerade i knaprigt stekta brödkrutonger. Servera med ugnsrostade rotsaker och kall crème fraiche-sås. Ugnsrostade morötter med örtolja är också gott att bjuda till. 

Kycklingpannbiff från Ryssland
Kycklingpannbiff från Ryssland
Kycklingpannbiff från Ryssland

Ingredienser

  • 1vitt formbröd- skiva
  • 1 dlmjölk
  • 350 gkycklingfärs
  • 0,75 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 3 mskolja- till stekning

Panering

  • 6 dlbrödkrutonger
  • 2 dlströbröd

Kall crème fraiche-sås

  • 2 dlcrème fraiche
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 2 droppartabasco
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Lägg brödskivan i en bunke. Häll över mjölken och låt svalla ca 5 min. Lägg i färs och salt och blanda väl.

  3. Forma färsen till biffar och vänd dem i brödkrutongerna eller i ströbrödet.

  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i biffarna och stek dem ca 1 min på varje sida tills de fått vacker färg. Efterstek i mitten av ugnen 15-18 min. Obs! Kycklingbiffarna är klara vid ca 70° innertemperatur.

  5. Blanda ingredienserna till såsen i en skål och servera den till biffarna. Brödkrutonger: Skär brödskivorna (gärna från gammalt bröd) först i tunna strimlor, sedan i små tärningar, krutonger.

Vad tyckte du om receptet?