Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kyckling- och rispanna. Använd gärna en traktörpanna. Då kan du vackert presentera middagen i pannan vid bordet. Det går bra i en stekpanna med höga kanter också. Hello currykrydda har en lätt indisk currysmak med korianderfrön, ingefära, chili och spiskummin som går bra ihop med kyckling. Förbered alla ingredienser först så går det sedan undan vid spisen.
Krydda kycklingen runtom med currykryddan och klappa in ordentligt.
Skala och grovhacka vitlöken. Lägg den i en mortel med 0,5 tsk salt och mortla till en pasta. Häll i 1 msk olja och rör ihop.
Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skär tomaterna i grova bitar. Koka upp 6 dl vatten med buljongtärningar i en kastrull.
Bryn kycklingen i 1 msk olja i en traktörpanna och krydda med 0,5 tsk salt. Ta upp kycklingen och lägg den på ett fat så länge.
Fräs morötter och vitlökspasta i traktörpannan på medelvärme, i ca 2 min. Tillsätt ris och tomater och fräs vidare i ca 1 min. Rör i den heta buljongen och lägg kycklingen på riset.
Sätt på locket och låt sjuda på medelvärme tills riset är mjukt och kycklingen är genomkokt, i ca 20 min.
Läs också: