Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingpanna med apelsin och kanel passar både till vardag och fest. Apelsin och kanel är en god smakkombination, inte bara i desserter.
Putsa kycklinglårfiléerna och halvera dem. Halvera den ena apelsinen och pressa ut 1 dl saft. Skala den andra apelsinen och skär den i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
Bryn kycklingen i 1 msk olja i en stek- panna tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar och lägg över i en traktörpanna.
Stek löken i 1 msk olja tills den fått fin färg. Lägg den i pannan och häll över apelsinsaft och vatten. Tillsätt buljong- tärning, kanelstång och soja. Låt koka under lock ca 10 min.
Blanda ner haricots verts och apelsinbitar i pannan. Koka ytterligare ca 3 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i pannan. Låt koka upp. Grovhacka mandeln och strö den och repade dragonblad över pannan. Servera med bulgur eller couscous.