Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på överbakad kycklingpaj med morötter och vårlök.
Lägg vetemjöl och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägget och kör tills det bildas en boll av degen. Platta till degen, plasta in den och lägg i kylen 30 minuter.
Skala och tärna morötterna och skär vårlökarna i skivor. Fräs grönsakerna i en stekpanna med rapsolja, 3 minuter. Tillsätt salladskyckling, mango chutney, kokosmjölk, limesaft och tärnad mango. Låt sjuda 5 minuter. Rör ner cashewnötterna och smaka av med salt och peppar. Ös över i en glaserad pajform, cirka 24 centimeter i diameter.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut pajdegen, till en 4 millimeter tjock platta, på mjölad bänk. Ta ut små runda plattor med ett mått, cirka 5 centimeter i diameter. Pensla undersidan på varje platta med uppvispat ägg och lägg runt kanten på formen, lite omlott. Tryck fast lite lätt. Fortsätt mot mitten, men spara en öppning i mitten. Pensla alla plattorna med ägg och strö över hackade cashewnötter. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter. Garnera med timjan och servera med sallad.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök