Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingpaj med morötter och vårlök

Recept på överbakad kycklingpaj med morötter och vårlök.

Kycklingpaj med morötter och vårlök
Kycklingpaj med morötter och vårlök
Kycklingpaj med morötter och vårlök
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Pajdeg

    • 4 dlvetemjöl
    • 150 gsmör
    • 1ägg

    Fyllning

    • 600 gsalladskyckling
    • 3morötter
    • 5vårlökar
    • 2 mskrapsolja
    • 1 dlmango chutney- spicy bengal
    • 2 dlkokosmjölk- krämig
    • 1lime- pressad saft
    • 250 gmango- fryst tärnad, tinad
    • 2 dlcashewnötter- rostade
    • salt- peppar

    Till pensling och garnering

    • 1ägg
    • cashewnötter- hackade
    • timjan- färsk

    Gör så här

    1. Lägg vetemjöl och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägget och kör tills det bildas en boll av degen. Platta till degen, plasta in den och lägg i kylen 30 minuter.

    2. Skala och tärna morötterna och skär vårlökarna i skivor. Fräs grönsakerna i en stekpanna med rapsolja, 3 minuter. Tillsätt salladskyckling, mango chutney, kokosmjölk, limesaft och tärnad mango. Låt sjuda 5 minuter. Rör ner cashewnötterna och smaka av med salt och peppar. Ös över i en glaserad pajform, cirka 24 centimeter i diameter.

    3. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut pajdegen, till en 4 millimeter tjock platta, på mjölad bänk. Ta ut små runda plattor med ett mått, cirka 5 centimeter i diameter. Pensla undersidan på varje platta med uppvispat ägg och lägg runt kanten på formen, lite omlott. Tryck fast lite lätt. Fortsätt mot mitten, men spara en öppning i mitten. Pensla alla plattorna med ägg och strö över hackade cashewnötter. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter. Garnera med timjan och servera med sallad.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept: Christina Asplund

    Recept från Mitt kök