Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den älskade klassikern Boeuf Bourguignon, fast här som paj.
Botten: Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen i en plastpåse i cirka 1 timme.
Tryck ut hälften av degen i en pajform, cirka 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt både bottnen och degbiten vila ytterligare cirka 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
Fyllning: Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna. Sänk värmen och låt eftersteka tills de är genomstekta. Låt svalna. Skär i skivor.
Dela större champinjoner. Skala och halvera löken. Fintärna fläsket. Bryn svamp, lök och fläsk i en liten klick smör. Blanda i timjan.
Varva skivad kyckling och svampfräs i det förgräddade pajskalet. Strö på ost.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.
Kavla ut resten av degen på mjölat bord och sporra ut remsor. Lägg dem i ett rutmönster över pajen. Pensla remsorna med uppvispat ägg.
Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 40 minuter tills den har fått en fin färg.
Recept från Mitt kök