Tips: Dekorera med ärtskott.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad kyckling är ett säkert val i pajer och på pizzor då det lätt kan blandas med valfria ingredienser och inte behöver lång tillagningstid.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg mjöl och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop tills det bildas en degboll.
Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten, cirka 23 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter.
Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet, cirka 10 minuter i mitten av ugnen.
Skär selleristjälkarna i skivor. Dela och kärna ur paprikorna i stora tärningar, cirka 2 x 2 centimeter. Bena ur kycklingen och skär köttet i tärningar.
Fräs selleri, paprika och kyckling i smör i en stekpanna, cirka 5 minuter. Fyll det förgräddade pajskalet med blandningen.
Vispa samman ägg och crème fraiche, persilja, salt och peppar i en skål och häll över fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen, 225 grader, 25-30 minuter.
Dekorera med sköljda ärtskott. Servera med blandad grönsallad och små plommontomater.
Tips: Dekorera med ärtskott.
Recept från Mitt kök