Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingpaj - enkelt recept

Grillad kyckling är ett säkert val i pajer och på pizzor då det lätt kan blandas med valfria ingredienser och inte behöver lång tillagningstid.

Kycklingpaj - enkelt receptKycklingpaj - enkelt receptKycklingpaj - enkelt recept
Foto: Thomas Carlen

Pajdeg

  • 3 dlvetemjöl fullkorn
  • 75 gsmör
  • 125 gkesella- 10 %

Fyllning

  • 3 stjälkarselleri
  • 1röd paprika
  • 1paprika- gul
  • 1grillad kyckling
  • 2 msksmör

Äggstanning

  • 3ägg
  • 2 dlcrème fraiche- smaksatt med fetaost och soltorkade tomater (finns färdig)
  • 2 mskpersilja- eller basilika, hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Servera med

  • 125 ggrönsallad- blandad
  • 1 askplommontomater- små

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Lägg mjöl och smör i mat­beredarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop tills det bildas en degboll.

  3. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten, cirka 23 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter.

  4. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet, cirka 10 minuter i mitten av ugnen.

  5. Skär selleristjälkarna i skivor. Dela och kärna ur paprikorna i stora tärningar, cirka 2 x 2 centimeter. Bena ur kycklingen och skär köttet i tärningar.

  6. Fräs selleri, paprika och kyckling i smör i en stekpanna, cirka 5 minuter. Fyll det förgräddade pajskalet med blandningen.

  7. Vispa samman ägg och crème fraiche, persilja, salt och peppar i en skål och häll över fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen, 225 grader, 25-30 minuter.

  8. Dekorera med sköljda ärtskott. Servera med blandad grönsallad och små plommon­tomater.

Vad tyckte du om receptet?

Tips: Dekorera med ärtskott.

Recept från Mitt kök