Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkla egengjorda kycklingnuggets som serveras med jasminris på gemsallatsblad, tillsammans med en dipsås med curry och sweet chilisås. Recept av Christina Asplund.
Koka jasminris enligt anvisningar på förpackningen. Blanda samman dipsåsen.
Dipsås: Blanda crème fraiche med curry och sweet chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen tills serveringen.
Nuggets: Blanda kycklingfärsen med salt, peppar, ägg, majsstärkelse, lime-, skal och pressad saft. Rör om tills färsen binder ihop. Forma färsen till små tillplattade biffar med vattensköljd hand och sked. Vänd dem i panko på en tallrik. Lägg dem på ett smörpapper.
Hetta upp en stekpanna med oljan och stek dem på medelvärme, cirka 3 minuter per sida. Kontrollera att de är genomstekta.
Servera kycklingnuggets på sköljda blad av gemsallat fyllda med kokt jasminris. Dipsås och limeklyftor vid sidan om.
Recept från Mitt kök