Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Är själv lite skeptisk mot frukt och bär i mat, denna rätt gav mig dock mersmak på söta inslag i mat. Våga testa- våga vinna!
Lägg gelatinbladet i kallt vatten, i 5 minuter. Torka av och skär kycklingkött och kycklinglever i bitar. Bryn runt om i smör i en stekpanna. Tillsätt portvinet och låt det koka in. Låt svalna.
Krama ur gelatinbladet och smält det i 1 msk portvin i en skål i mikron, cirka 10 sekunder. Mixa det brynta kycklingköttet i en matberedare tillsammans med gelatinblandningen och äggula.
Vispa grädden mjuk och blanda ner i smeten. Smaka av med salt, peppar, ljus sirap och konjak. Lägg över i en skål och täck med plast. Låt stå i kylen ett par timmar så moussen stelnar.
Blanda aprikoser, vin, socker, chili och salladslök i en kastrull. Koka på svag värme tills aprikoserna är mjuka och vinet nästan kokat in. Låt kallna i vattenbad. Tillsätt hallonen och rör om försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
Forma ägg av moussen med en sked doppad i varmt vatten. Lägg upp på tallrikar med gemsallat och salsa. Servera som förrätt.
Recept från Mitt kök