Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingmousse med hallonsalsa


Är själv lite skeptisk mot frukt och bär i mat, denna rätt gav mig dock mersmak på söta inslag i mat. Våga testa- våga vinna!

Kycklingmousse med hallonsalsa

Kycklingmousse med hallonsalsa

Kycklingmousse med hallonsalsa

FOTOGRAF THOMAS CARLÉN

Ingredienser

  • 1gelatinblad
  • 250 gkycklinglårfilé
  • 100 gkycklinglever
  • 1 msksmör
  • 2 mskportvin- + 1 msk
  • 1äggula
  • 1 dlvispgrädde
  • salt- peppar
  • 1 tsksirap- ljus
  • 1 tskkonjak
  • 100 gaprikoser- hackade mjuktorkade
  • 1 dlvin- vitt torrt
  • 2 mskråsocker
  • 0,25chili- finhackad röd spansk
  • 1salladslök- skivad
  • 100 ghallon- tinade
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten, i 5 minuter. Torka av och skär kycklingkött och kycklinglever i bitar. Bryn runt om i smör i en stekpanna. Tillsätt portvinet och låt det koka in. Låt svalna.

  2. Krama ur gelatinbladet och smält det i 1 msk portvin i en skål i mikron, cirka 10 sekunder. Mixa det brynta kycklingköttet i en matberedare tillsammans med gelatinblandningen och äggula.

  3. Vispa grädden mjuk och blanda ner i smeten. Smaka av med salt, peppar, ljus sirap och konjak. Lägg över i en skål och täck med plast. Låt stå i kylen ett par timmar så moussen stelnar.

  4. Blanda aprikoser, vin, socker, chili och salladslök i en kastrull. Koka på svag värme tills aprikoserna är mjuka och vinet nästan kokat in. Låt kallna i vattenbad. Tillsätt hallonen och rör om försiktigt. Smaka av med salt och peppar.

  5. Forma ägg av moussen med en sked doppad i varmt vatten. Lägg upp på tallrikar med gemsallat och salsa. Servera som förrätt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök