Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingleverpastej

Kycklingleverpastej på bilden innehåller nitrit, vilket gör att den behåller sin rosa färg sedan den gräddats. Utan nitrit blir pastejen lite grå men lika god.

Kycklingleverpastej
Kycklingleverpastej
Kycklingleverpastej
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 gkycklinglever
  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 4 mskportvin
  • 0,5 mskvetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tskkonjak

Inkokta aprikoser

  • 150 gaprikoser- torkade
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskkonjak

Garnering

  • flingsalt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg levern i en mixer och mixa slät. Tillsätt övriga ingredienser och mixa slätt.

  2. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 8 dl, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Grädda i nedre delen av ugnen till 70° innertemperatur, ca 30 min. Låt kallna och ställ i  kylen.

  3. Aprikoser: Tärna aprikoserna. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten, socker och konjak. Låt sjuda under lock ca 10 min. Låt aprikoserna kallna.

  4. Garnera pastejen före servering med aprikoser, flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Fredrik Björlin