Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinglever med svamp

Stek gärna svamp, lök och vitlök för sig och blanda med den stekta kycklinglevern strax före servering. Detta bara för att det blir mycket snyggare på tallriken.

Kycklinglever med svampKycklinglever med svampKycklinglever med svamp

Ingredienser

  • 1 tsksmör
  • 100 gsvamp- t ex små shiitake, kantareller eller champinjoner
  • 1gul lök- finhackad
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 1 krmsalt
  • 250 gkycklinglever
  • 1 tsksmör
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 2 tskdijonsenap
  • 0,5 dllaga lätt (5 %)
  • 2 mskbladpersilja- finhackad
  • 1 mskkapris

Tillbehör

  • 300 gris- kokt

Gör så här

  1. Hetta upp smör i en stekpanna och stek svamp, lök och vitlök på medelgod värme ca 3 min tills svampen fått fin färg. Krydda med salt och ställ åt sidan.

  2. Skär kycklinglevern i bitar och stek den i smör på medelgod värme ca 3 min tills den nästan är genomstekt. Krydda med salt, peppar och senap och rör ner laga lätt. Låt småputtra ca 1 min.

  3. Blanda ner persilja och kapris strax före servering. Servera med den stekta svampblandningen och kokt ris.

Vad tyckte du om receptet?