Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
God maträtt innehållande fläsk, champinjoner, rödvin och grädde.
Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och låt ånga av någon minut. Tillsätt smör och olja och grädde. Stöt potatisen med potatisstöt och vispa därefter till ett luftigt mos. Smaka av med salt, peppar och riven pepparrot.
Strimla löken grovt. Bryt av foten på svamparna och skär svamphattarna i kvartar.
Stek fläsket knaprigt i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Torka ur pannan, tillsätt lite olivolja och stek svamp och lök mjuka i oljan. Ta upp och ställ åt sidan.
Salta och peppra levern. Sikta över mjöl. Värm en stekpanna med lite olivolja och stek levern (stek i omgångar om pannan är liten). Tillsätt vinet. Slå på grädde och rör ner persilja. Låt allt bli genomvarmt.
Blanda svamp, lök, fläsk och lever och servera med potatismoset.
Recept från Mitt kök