Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinglever med svamp och rödvinssås

God maträtt innehållande fläsk, champinjoner, rödvin och grädde.

Kycklinglever med svamp och rödvinssås
Kycklinglever med svamp och rödvinssås
Kycklinglever med svamp och rödvinssås
JOEL VÅREUS

Ingredienser

  • 500 gkycklinglever
  • 1 dlmjöl
  • 16schalottenlökar- små
  • 12champinjoner
  • 150 grimmat fläsk- tärnat (eller bacon)
  • 0,5 dlrödvin
  • 2,5 dlgrädde
  • 0,5 dlpersilja- hackad
  • olivolja
  • 20 gsmör

Mos:


  • 600 gmandelpotatis
  • 4 msksmör- rumstempererat
  • 4 mskolivolja- + 2 msk grädde
  • salt
  • peppar
  • pepparrot- riven

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och låt ånga av någon minut. Tillsätt smör och olja och grädde. Stöt potatisen med potatisstöt och vispa därefter till ett luftigt mos. Smaka av med salt, peppar och riven pepparrot.

  2. Strimla löken grovt. Bryt av foten på svamparna och skär svamphattarna i kvartar.

  3. Stek fläsket knaprigt i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Torka ur pannan, tillsätt lite olivolja och stek svamp och lök mjuka i oljan. Ta upp och ställ åt sidan.

  4. Salta och peppra levern. Sikta över mjöl. Värm en stekpanna med lite olivolja och stek levern (stek i omgångar om pannan är liten). Tillsätt vinet. Slå på grädde och rör ner persilja. Låt allt bli genomvarmt.

  5. Blanda svamp, lök, fläsk och lever och servera med potatismoset.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök