Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinglasagne 
med bacon & getost

Syrlig lasagne med getost, där baconen blir som "grädde på moset"!

Kycklinglasagne 
med bacon & getost
Kycklinglasagne 
med bacon & getost
Kycklinglasagne 
med bacon & getost
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400500 gkycklingfilé
  • 1 pktbacon
  • olivolja
  • 12lasagneplattor- cirka, gärna gröna
  • 200 ggetost
  • 2 dlost- riven, till gratinering
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 burkkrossade tomater- 400 g
  • 2 mskkycklingfond
  • 2 tskoregano
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 75 gsmör
  • 0,75 dlvetemjöl
  • 8 dlmjölk
  • 1 krmmuskot- malen
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Tomatsåsen: Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, fond och oregano. Koka under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  2. Vita såsen: Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-8 minuter. Rör då och då. Smaka av med muskot, salt och peppar.

  3. Kycklingen: Putsa och skär kycklingen i små bitar. Strimla baconet. Stek i olivolja, salta och peppra.

  4. Själva lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, kyckling, bacon, smulad getost och tomatsås. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över riven ost.

  5. Gratinera i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök