Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinglårfiléer


Kycklinglårfilé är en mycket bra kycklingdel att grilla, den är saftig och går hyfsat snabbt. Här har jag marinerat i filéerna i en smarrig blandning av saffran, fänkål, anis och apelsin. Det här är gott!

Kycklinglårfiléer

Kycklinglårfiléer

Kycklinglårfiléer

Annika Broman

Ingredienser

  • 700 gkycklinglårfiléer- cirka
  • 1 pktsaffran
  • 1 tskfänkålsfrön
  • 1 tskapelsin- anisfinrivet skal
  • 0,5apelsin- pressad saft
  • 3 mskolivolja
  • 2vitlöksklyftor
  • 1,5 tsksalt
  • svartpeppar- grovkornig

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en bunke. Stöt saffran, fänkålsfrön och anis i en mortel. Lägg det stötta i ett glas och tillsätt apelsinskal, apelsinsaft, olivolja, pressad vitlök, salt och svartpeppar.

  2. Häll marinaden över kycklingen och låt den dra i cirka 1 timme. Grilla kycklingen över en fin glödbädd. Tänk på att kycklingen ska bli genomgrillad, den är klar när köttsaften är klar och genomskinlig.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök