Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklinglårfilé är en mycket bra kycklingdel att grilla, den är saftig och går hyfsat snabbt. Här har jag marinerat i filéerna i en smarrig blandning av saffran, fänkål, anis och apelsin. Det här är gott!
Lägg kycklingen i en bunke. Stöt saffran, fänkålsfrön och anis i en mortel. Lägg det stötta i ett glas och tillsätt apelsinskal, apelsinsaft, olivolja, pressad vitlök, salt och svartpeppar.
Häll marinaden över kycklingen och låt den dra i cirka 1 timme. Grilla kycklingen över en fin glödbädd. Tänk på att kycklingen ska bli genomgrillad, den är klar när köttsaften är klar och genomskinlig.
Recept från Mitt kök