Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinglårfiléer i het apelsinmarinad

Det här är supergott och arbetsinsatsen minimal!

Kycklinglårfiléer i het apelsinmarinad
Kycklinglårfiléer i het apelsinmarinad
Kycklinglårfiléer i het apelsinmarinad
Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 600700 gkycklinglårfilé
  • skal- finrivet från 1 apelsin
  • saft- från 1 pressad apelsin
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 mskhonung
  • 2 mskjapansk soja
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tskchiliflakes- finns av märket Santa Maria
  • 0,5 tsksalt
  • peppar
  • 0,5apelsin
  • 1 dlsvarta oliver

Rotfrukter

  • 800 gpotatis
  • 500 gsötpotatis
  • margarin- en klick, smör eller olivolja
  • salt
  • 0,5 dlbladpersilja- cirka finhackad

Tillbehör

  • crème fraiche
  • sallad

Gör så här

  1. Lägg kycklinglårfiléer i en plastpåse eller trång bunke.

  2. Tillsätt apelsinskal, saft från apelsinen, pressad vitlök, honung, japansk soja, rapsolja, chiliflakes, salt och peppar. Marinera i 1-2 timmar.

  3. Skala och skär potatis och sötpotatis i klyftor. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Tillsätt margarin, smör eller olja. Salta.

  4. Stek rotfrukterna i 225 grader i cirka 40 minuter. Strö på bladpersilja.

  5. Lägg kycklingen i sin marinad i en smord ugnsfast form. Stek kycklingen i cirka 30 minuter. Skär den halva apelsinen i skivor och tillsätt dem tillsammans med oliverna när det återstår 10 minuter. Kontrollera så att kycklingen är färdig.

  6. Servera kyckling och rotfrukter med en klick crème fraiche och en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök