Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här är supergott och arbetsinsatsen minimal!
Lägg kycklinglårfiléer i en plastpåse eller trång bunke.
Tillsätt apelsinskal, saft från apelsinen, pressad vitlök, honung, japansk soja, rapsolja, chiliflakes, salt och peppar. Marinera i 1-2 timmar.
Skala och skär potatis och sötpotatis i klyftor. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Tillsätt margarin, smör eller olja. Salta.
Stek rotfrukterna i 225 grader i cirka 40 minuter. Strö på bladpersilja.
Lägg kycklingen i sin marinad i en smord ugnsfast form. Stek kycklingen i cirka 30 minuter. Skär den halva apelsinen i skivor och tillsätt dem tillsammans med oliverna när det återstår 10 minuter. Kontrollera så att kycklingen är färdig.
Servera kyckling och rotfrukter med en klick crème fraiche och en sallad.
Recept från Mitt kök