Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på förrätt av kycklinglår med julkryddor och morotskräm. Milda goda smaker i glaset är populärt hos både stora och små.
Skär kycklinglåren i små bitar. Stek i olja med salt och kryddblandningen ca 5 min under omrörning. Låt svalna.
Trä upp kycklingen på små drinkspett.
Skala och skär morot, lök, vitlök och apelsin i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en kastrull med stjärnanis och fyll upp med vatten. Koka tills moroten är mjuk.
Sila men spara ca 1 dl kokvatten. Ta bort anisen och mixa krämen slät med ingefära, limesaft och creme fraiche. Späd ev med kokvatten. Smaka av med salt.
Fördela morotskrämen i glas och lägg i spetten. Garnera med persilja, körvel och olivolja.