Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinglår med julkryddor och morotskräm

Recept på förrätt av kycklinglår med julkryddor och morotskräm. Milda goda smaker i glaset är populärt hos både stora och små.

Kycklinglår med julkryddor och morotskräm
Kycklinglår med julkryddor och morotskräm
Kycklinglår med julkryddor och morotskräm
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 800 gkycklinglår- urbenat
  • 2 tsksalt
  • 2 tskolivolja

Kryddblandning

  • 2 tskkummin- mald
  • 2 tskkardemumma- mald
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 1 tsknejlika- mald
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Morotskräm

  • 300 gmorot
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyfta
  • 1apelsin
  • 4stjärnanis
  • 2 tsklimesaft- pressad
  • 1 tskingefära- riven
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 tsksalt

Garnering

  • 2 mskpersilja- strimlad
  • 1 dlkörvel- färsk
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Skär kycklinglåren i små bitar. Stek i olja med salt och kryddblandningen ca 5 min under omrörning. Låt svalna.

  2. Trä upp kycklingen på små drinkspett.

  3. Skala och skär morot, lök, vitlök och apelsin i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en kastrull med stjärnanis och fyll upp med vatten. Koka tills moroten är mjuk.

  4. Sila men spara ca 1 dl kokvatten. Ta bort anisen och mixa krämen slät med ingefära, limesaft och creme fraiche. Späd ev med kokvatten. Smaka av med salt.

  5. Fördela morotskrämen i glas och lägg i spetten. Garnera med persilja, körvel och olivolja.

Vad tyckte du om receptet?