Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinglår med broccoli, blomkål och ädelost

Recept på kycklinglår med broccoli, blomkål och ädelost. Är du riktigt hungrig kan du servera ris eller bulgur till kycklingen.

Kycklinglår med broccoli, blomkål och ädelostKycklinglår med broccoli, blomkål och ädelostKycklinglår med broccoli, blomkål och ädelost
Recept på kycklinglår med broccoli, blomkål och ädelost. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 300 gkycklinglårfiléer
  • 400 gblomkål
  • 250 gbroccoli
  • 200 gkörsbärstomater- gärna i olika färger
  • 75 gädelost
  • 100 gbröd
  • soja
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda kycklinglårfiléerna med 1 msk soja, 1/2 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  2. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Bryt broccolin i buketter, skär stjälken i skivor. Lägg grönsakerna på en plåt och ringla över 1/2 msk olja. Strö över 1/2 tsk salt.

  3. Lägg kycklingen på plåten och tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Strö över tomaterna när ca 10 min återstår av tillagningstiden.

  4. Bryt osten i mindre bitar och strö den över kyckling och grönsaker. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?