Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingkorma med stekt spetskål

Recept på kycklingkorma med stekt spetskål. Den indiskt inspirerade rätten får god sötma av kokosmjölk, mandelmjöl och russin. Mynta och lime friskar upp!

Kycklingkorma med stekt spetskål
Kycklingkorma med stekt spetskål
Kycklingkorma med stekt spetskål
Recept på kycklingkorma med stekt spetskål. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gspetskål
  • 600 gkycklinglårfiléer
  • 1 msksmör- + 1 msk + 1 msk
  • 1 tsksalt- + 1/2 tsk
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1gul lök
  • 1 mskcurry
  • 1 tskströsocker
  • 2 dlkokosmjölk
  • 3 mskmandelmjöl
  • 1 dlrussin
  • 1 dlcashewnötter- salta

Garnering

  • mynta
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklinglåren i bitar, ca 3 x 3 cm. Stek dem i smör ca 3 min runt om. Krydda med 1 tsk salt och peppar.

  2. Skala och hacka löken. Fräs den i 1 msk smör i en gryta. Strö över curry, socker och 1/2 tsk salt. Häll i kokosmjölken och tillsätt mandelmjölet. Koka upp och lägg i kyckling och russin. Låt koka ­under lock 3–5 min.

  3. Skär spetskålen i klyftor. Stek dem i 1 msk smör ca 5 min.

  4. Strö cashewnötterna över ­grytan. Servera med spetskål. Garnera med mynta och lime.

Vad tyckte du om receptet?