Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kycklingkorma med stekt spetskål. Den indiskt inspirerade rätten får god sötma av kokosmjölk, mandelmjöl och russin. Mynta och lime friskar upp!
Putsa och skär kycklinglåren i bitar, ca 3 x 3 cm. Stek dem i smör ca 3 min runt om. Krydda med 1 tsk salt och peppar.
Skala och hacka löken. Fräs den i 1 msk smör i en gryta. Strö över curry, socker och 1/2 tsk salt. Häll i kokosmjölken och tillsätt mandelmjölet. Koka upp och lägg i kyckling och russin. Låt koka under lock 3–5 min.
Skär spetskålen i klyftor. Stek dem i 1 msk smör ca 5 min.
Strö cashewnötterna över grytan. Servera med spetskål. Garnera med mynta och lime.