Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Genom att dra bort skinnet från kycklingbenen innan de gnids in med tacokrydda får köttet mer smak och kryddorna sitter inte kvar enbart i skinnet.
Sätt ugnen på 225°. Dra ner skinnet över benet på kycklingbenen. Gnid in dem med tacokryddmixen och dra tillbaka skinnet. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min tills kycklingbenen är genomstekta.
Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
Koka upp tomaterna med salt och lägg i bönor, paprika och lök. Låt puttra utan lock ca 5 min. Grovhacka koriandern. Blanda ner den hackade koriandern i grönsaksröran.
Värm tortillabröden inlindade i aluminiumfolie vid sidan om kycklingen ca 5 min.
Servera kycklingbenen med de heta bönorna och tortillabröd.
Ca 450 kcal per portion, 8 g fett, 42 g protein, 51 g kolhydrater