Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingben med heta bönor

Genom att dra bort skinnet från kycklingbenen innan de gnids in med tacokrydda får köttet mer smak och kryddorna sitter inte kvar enbart i skinnet.

Kycklingben med heta bönorKycklingben med heta bönorKycklingben med heta bönor
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 900 gkycklingben
  • 40 gtacokryddmix- (1 påse)
  • 2 burkarsvarta bönor- (à 400 g)
  • 2paprikor- gula
  • 2rödlökar
  • 500 gtomater med chili- krossade (1 förpackning)
  • 1 tsksalt
  • 1 krukakoriander
  • 4tortillabröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dra ner skinnet över benet på kycklingbenen. Gnid in dem med tacokryddmixen och dra tillbaka skinnet. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min tills kycklingbenen är genomstekta.

  2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.

  3. Koka upp tomaterna med salt och lägg i bönor, paprika och lök. Låt puttra utan lock ca 5 min. Grovhacka koriandern. Blanda ner den hackade koriandern i grönsaksröran.

  4. Värm tortillabröden inlindade i aluminiumfolie vid sidan om kycklingen ca 5 min.

  5. Servera kycklingbenen med de heta bönorna och tortillabröd.

  6. Ca 450 kcal per portion, 8 g fett, 42 g protein, 51 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?