Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 15g
Protein: 26g
Kolhydrater: 0g
Här lagar jag dubbel mängd kyckling och kokar mer potatis än vad som går åt för att det ska räcka till nästa dag.
Sätt ugnen på 225°. Gnid in kycklingklubborna med olja, chilipulver, salt och peppar. Lägg dem i en långpanna. Tillaga mitt i ugnen tills de är genomstekta, 70° innertemperatur. Beräkna ca 30 min. Spara 4 klubbor till middag dagen efter.
Potatis: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten med dillfrön.Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.Spara 500 g potatis till morgondagen. Blanda resten av potatisen med citronskal, dillfrön, dill och olja.
Rödbetor: Koka betorna mjuka i vatten i en kastrull. Skala dem under rinnande vatten och skär dem i klyftor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda betorna med citronskal, olja, citronsaft, socker och salt.
Servera kycklingen med potatis och rödbetor.