Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingkebab med rostad färskpotatis

Recept på kycklingkebab med rostad färskpotatis. I stället för bröd serveras här rostad potatis till kycklingkebabköttet i en sallad. Kebabkött finns färdigkryddat och stekt. Kan ätas även kallt. Förutom den klassiska vitlökssåsen och feferoni är det gott med ajvar relish till.

Kycklingkebab med rostad färskpotatis
Kycklingkebab med rostad färskpotatis
Kycklingkebab med rostad färskpotatis
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gkycklingkebab
  • 900 gfärskpotatis
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 300 gtomater- i olika färger
  • 1rödlök
  • 120 gsallad- blandad
  • 2 dlfeferoni
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Skölj och borsta potatisen ren. Halvera den och lägg i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja och strö på 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Skala och pressa vitlöken och blanda med yoghurt och 1 msk olja. Krydda med 1 krm salt. Stek kebabköttet enligt anvisning på förpackningen.

  3. Skär tomaterna i bitar. Skala och finstrimla löken. Blanda potatis, sallad, kebabkött, tomater, feferoni och rödlök. Servera med vitlökssås. 

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: