Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kycklingkebab med rostad färskpotatis. I stället för bröd serveras här rostad potatis till kycklingkebabköttet i en sallad. Kebabkött finns färdigkryddat och stekt. Kan ätas även kallt. Förutom den klassiska vitlökssåsen och feferoni är det gott med ajvar relish till.
Sätt ugnen på 225° varmluft. Skölj och borsta potatisen ren. Halvera den och lägg i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja och strö på 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 10 min.
Skala och pressa vitlöken och blanda med yoghurt och 1 msk olja. Krydda med 1 krm salt. Stek kebabköttet enligt anvisning på förpackningen.
Skär tomaterna i bitar. Skala och finstrimla löken. Blanda potatis, sallad, kebabkött, tomater, feferoni och rödlök. Servera med vitlökssås.
Läs också: