Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en kycklinggryta med god syrlighet från vitt vin. Ett vitt fruktigt vin, som italienska Casal di Serra, passar bra både i och till kycklinggrytan!
Putsa och skär kycklinglårfiléerna i stora bitar.
Skala, finhacka och stek lök och vitlök i olja. Låt kycklingen fräsa med en stund på hög värme. Krydda med 1 tsk salt och svartpeppar.
Tillsätt oregano, tomatpuré, buljongtärning, vatten, tomater och vin.
Låt puttra under lock 20-30 min.
Ansa och skär svampen i skivor. Bryn smöret och stek svampen på hög värme. Krydda med 1/2 tsk salt och vitpeppar.
Skölj bönorna i kallt vatten. Lägg dem i grytan tillsammans med svamp och haricots verts. Koka ytterligare 5 min.
Hacka timjanen fint. Rör ner den strax före servering.
Servera grytan med bröd.
Tips! Tycker du att grytan är för tunn, red den med 2 msk Maizena majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.