Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en fantastisk kycklinggryta med vitt vin, chorizo, selleri och bönor. Grytan kan förberedas dagen före. Vänta med att lägga i korv, bönor och selleri till strax före servering.
Stycka kycklingen i 4 bitar. Bryn bitarna och kycklingklubborna i 2 msk olja i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Krydda med 2 tsk salt och peppar.
Skala och grovhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja. Lägg över i grytan. Häll av oljan från tomaterna och lägg dem i kastrullen.
Lägg i rosmarin. Häll på vin och vatten. Låt koka under lock ca 30 min tills kycklingen är genomkokt.
Ta upp kycklingen och låt den svalna något. Ta bort skinnet från kycklingen och plocka av köttet.
Ta upp rosmarinen och mixa buljongen slät med mixerstav. Låt koka ihop tills ca 3 liter återstår. Krydda med 1 tsk salt och vinäger.
Lägg korvarna i buljongen och låt koka ca 5 min.
Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Ansa och skär sellerin i grova bitar, ca 1 x 1 cm. Blanda ner selleri, bönor och kycklingkött i grytan och avsluta med att strö över de hackade selleribladen. Servera grytan med potatispuré.