Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggryta med tomat, paprika och feta

Recept på kycklinggryta toppad med fetaost. Gör en grönsaksgrytbas som får smaksätta kycklingen den ena dagen och bli till en värmande soppa en ­annan dag.

Kycklinggryta med tomat, paprika och fetaKycklinggryta med tomat, paprika och fetaKycklinggryta med tomat, paprika och feta
Kycklinggryta toppad med fetaost Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé- tärnad eller ­strimlad
  • 2gula lökar
  • 4vitlöksklyftor
  • 3paprikor- gärna i olika färger
  • 2 mskolivolja- + 1 msk
  • 2 förpkrossade tomater- (à 500 g)
  • 1 dltomatpuré
  • 1hönsbuljongtärning
  • 1 tsksalt- + 1 tsk
  • 1 krmnymald svartpeppar- + 1 krm
  • 150 gfetaost
  • 0,5 krukaoregano

Tillbehör

  • ris- eller couscous
  • sallad

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök, vitlök och paprika i 2 msk olja i en gryta. Häll över krossade tomater och tillsätt ­tomatpuré och buljongtärning. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt sjuda under lock i ca 15 min. Låt grytan kallna.

  2. Vid servering: Bryn kycklingen i 1 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll över hälften av ­tomatsåsen och låt puttra i ca 5 min. Smula över fetaosten och repa över oreganoblad.

  3. Servera kycklinggrytan med ris eller couscous och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: