Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggryta med tomat och bönor

Kycklinggryta med tomat och bönor är en snabblagad gryta som passar perfekt som fredagsmys.

Kycklinggryta med tomat och bönorKycklinggryta med tomat och bönorKycklinggryta med tomat och bönor
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 gkycklinglårfiléer
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 1 tsksalt- + 1 tsk
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 250 gsteklökar
  • 4vitlöksklyftor
  • 2 mskrapsolja- + 1 msk
  • 1 förptomater- krossade (500 g)
  • 3 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 2 förpbönor- blandade (à 380 g)
  • 250 gkörsbärstomater- gärna i olika färger
  • 1 dljalapeño- inlagd

Garnering

  • koriander

Tillbehör

  • gräddfil
  • nachos

Gör så här

  1. Putsa och fläk ut kycklinglårfiléerna. Krydda dem med spiskummin, 1 tsk salt och peppar. Rulla ihop filéerna.

  2. Skala steklöken. Skala och skiva vitlöken.

  3. Bryn kycklingen i 2 msk olja i en stekpanna. Lägg över den i en gryta. Stek lök och vitlök i 1 msk olja tills de har fått fin färg. Lägg löken i grytan. Häll på krossade tomater och vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt koka upp och sjud under lock ca 20 min.

  4. Spola av bönorna med kallt vatten. Halvera tomaterna. Grovhacka jalapeñon. Blanda ner bönor, tomater och jalapeño i grytan och koka ytterligare ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt.

  5. Repa bladen från koriandern och strö dem över grytan. Servera med gräddfil och nachos.

Vad tyckte du om receptet?