Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 23g
Protein: 36g
Kolhydrater: 55g
Kycklinggryta med svamp och persiljeris är en värmande och god gryta. Sojabönorna bidrar med gott protein vilket gör att det räcker med 350 g kyckling för att bli mätt.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Strimla kycklingen. Ansa och skär svampen i halvor eller fjärdedelar. Skala och skär lök och vitlök i klyftor och skivor.
Bryn kycklingen i 1/2 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp kycklingen på ett fat.
Stek svamp, lök och vitlök i 1/2 msk smör ca 5 min. Blanda i kyckling och sojabönor. Häll över grädde och 1 dl vatten och tillsätt soja. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i grytan. Låt koka upp.
Strimla persiljan och blanda ner i riset. Servera riset till kycklinggrytan.