Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggryta med svamp, bacon & tomat


Bröstfiléer med skinn ger mycket mer smak än kycklingfiléer.

Kycklinggryta med svamp, bacon & tomat

Kycklinggryta med svamp, bacon & tomat

Kycklinggryta med svamp, bacon & tomat

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 600 gkycklingbröstfiléer- med skinn
  • salt
  • peppar
  • 1 msksmör- eller margarin + 1 msk
  • 12smålökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 140 gbacon
  • 1 burktomater- hela
  • 2 dlvitt matlagningsvin
  • 1 mskkycklingfond
  • 1 tsktimjan
  • 250 gchampinjoner

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé i tre bitar. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör i stekpanna. Lägg över i en gryta.

  2. Skala lök och vitlök, hacka vitlöken.

  3. Bryn löken i smör ett par minuter och lägg över i grytan.

  4. 4 Strimla bacon och fräs nästan knaprigt. Lägg ner i grytan tillsammans med tomater, vin, fond och timjan.

  5. Småkoka under lock i 20 minuter. Ansa svampen och dela i kvartar. Stek i smör i stekpanna och lägg ner i grytan. Servera med rostad potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök