Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggryta med svamp, bacon och fetaost

Det här är en krämig gryta med mustig smak! För den som är väldigt hungrig är det gott med ris eller potatis till, annars räcker det med endast en grönsallad till.

Kycklinggryta med svamp, bacon och fetaostKycklinggryta med svamp, bacon och fetaostKycklinggryta med svamp, bacon och fetaost
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gkycklinginnerfilé- eller kycklinglårfilé
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 1 askkastanjechampinjoner- färska eller champinjoner (250 g)
  • 75 gsmör- till pannan + grytan, ca
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlvatten
  • 34 kvistaroregano
  • salt
  • svartpeppar- nymalen
  • 1 förpfetaost- (150 g)

Till garnering och servering

  • 34 kvistaroregano
  • grönsallad
  • potatis- eller ris

Gör så här

  1. Dela varje kycklinginnerfilé eller lårfilé i 2 bitar.

  2. Skala och grovhacka löken. Skala och finhacka vitlöken.

  3. Skär baconskivorna i bitar, cirka 1 centimeter breda. Ansa och dela svampen.

  4. Hetta upp en rejäl klick smör i en gryta. Fräs gul lök och bacon på inte alltför hög värme och utan att den gula löken bryns.

  5. Tillsätt ytterligare en klick smör och lägg i svampen och vitlöken. Rör om och stek i 3–4 minuter.

  6. Hetta upp nytt smör i en stekpanna. Bryn kycklingen runtom. Lägg över till grytan.

  7. Tillsätt grädde, vatten och oregano. Låt grytan puttra i 7–8 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och peppar. Smula över fetaosten.

  8. Garnera grytan med några kvistar oregano och servera med en grönsallad, ris eller potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept ur "Grytor med tillbehör" av Monika Ahlberg (Lind & Co). Boken hittar du bland annat på Adlibris. Mer info - läs här (extern länk till återförsäljare) 

Recept från Mitt kök