Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggryta med soltorkade tomater

En krämig kycklinggryta av soltorkade tomater och lårkött som är extra smakrikt. Till detta serveras en varm zucchinisallad. Vardagslyxig kyckling!

Kycklinggryta med soltorkade tomaterKycklinggryta med soltorkade tomaterKycklinggryta med soltorkade tomater
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 450 gkycklinglårfiléer
  • 0,5 burktomater- strimlade marinerade soltorkade (à 200 g)
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 krukaoregano
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 400 gzucchini
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 3 dlråris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt tomaterna rinna av. Krydda insidan på köttet med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg på en bit soltorkad tomat och ett oreganoblad. Vik ihop köttbitarna och fäst eventuellt med tandpetare. Bryn kycklingen hopvikt på båda sidorna i 1 msk olja.

  2. Skala och pressa över vitlöken och lägg i resterande soltorkade tomater. Repa över 1/2 kruka oregano. Smula över buljongtärningen och häll på grädden. Låt koka upp och sjud sedan under lock ca 15 min tills kycklingen är genomkokt.

  3. Skär zucchinin i bitar. Krydda med 1/2 tsk salt. Bryn den i 1 msk olja. Servera grytan med zucchini och råris.

Vad tyckte du om receptet?