Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Stycka kycklingen i 6-7 jämnstora bitar. Skala steklökarna.
Stek kyckling och lök i matfettet. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en gryta och ställ löken åt sidan.
Vispa ur stekpannan med vattnet och häll det i grytan. Tillsätt buljong, grädde, oregano och timjan. Låt koka under lock i 40 minuter. Tillsätt lök och oliver efter halva tiden.
Blanda vetemjöl och grädde i en redningsbägare (eller använd ett glas). Tillsätt redningen under omrörning och låt grytan koka i ytterligare 5 minuter.
Tärna salamin och tillsätt tillsammans med paprika, citronskal och -saft till grytan. Smaka av med salt.
Servera kycklinggrytan med kokt ris eller potatis och en sallad.
Recept från Mitt kök