Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggryta med oliver & salami

Kycklinggryta med oliver & salami
Kycklinggryta med oliver & salami
Kycklinggryta med oliver & salami
Annika Broman

Ingredienser

  • 1kyckling- hel/delad, cirka 1,2 kg
  • 200 gsteklökar
  • margarin- eller smör, att steka i
  • salt
  • peppar
  • 2 dlvatten
  • 1hönsbuljongtärning
  • 2 dlmellangrädde
  • 1 tsktimjan
  • 1 tskoregano
  • 2 dloliver- svarta med kärna
  • 1,5 mskvetemjöl
  • 0,5 dlmellangrädde
  • 75 gsalami- i bit
  • 0,75 dlpaprika- avrunnen marinerad
  • 1citron- finrivet skal
  • 0,5citron- pressad saft

Till servering

  • avorioris- eller kokt potatis
  • sallad

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i 6-7 jämnstora bitar. Skala steklökarna.

  2. Stek kyckling och lök i matfettet. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en gryta och ställ löken åt sidan.

  3. Vispa ur stekpannan med vattnet och häll det i grytan. Tillsätt buljong, grädde, oregano och timjan. Låt koka under lock i 40 minuter. Tillsätt lök och oliver efter halva tiden.

  4. Blanda vetemjöl och grädde i en redningsbägare (eller använd ett glas). Tillsätt redningen under omrörning och låt grytan koka i ytterligare 5 minuter.

  5. Tärna salamin och tillsätt tillsammans med paprika, citronskal och -saft till grytan. Smaka av med salt.

  6. Servera kycklinggrytan med kokt ris eller potatis och en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök